
Professionell SEO
Syns du där dina kunder eller potentiella besökare söker? Seofy (FD Trafikbyrån) har lång erfarenhet av SEO och vet vad som krävs för att synas på Google. Vi hjälper dig att öka din synlighet på webben och siktar alltid mot toppen. Kontakta oss gärna för referens-kunder så kan vi demonstrera hur många företag vi faktiskt hjälpt att nå upp med sina sökord topp 3 på Googles första sida.
Vad är sökmotoroptimering / SEO?
Syftet med sökmotoroptimering (SEO) är att få din hemsida att synas på världens största sökmotor – Google. Källan för allt vi undrar, söker efter och är nyfikna på. Att vara på Googles förstasida, allra helst topp 3, innebär en stor konkurrensfördel och exponering för din verksamhet. Med hjälp av ett finurligt och konkret SEO-arbete kan du ta dig dit.
Marknadsföring i alla dess former är viktigt för ett företags chans att kunna knyta åt sig nya kunder. Att synas för personer som precis har sökt efter eller visat intresse för någon av de tjänster eller produkter som ni kan leverera, det är verkligen den effektivaste formen av marknadsföring
Resan till toppen kan vara svår, men den är inte omöjlig. Likt bergsklättring behöver SEO utföras etappvis. Vi arbetar långsiktigt med våra kunder för att skapa hållbar och långsiktig utveckling. Det finns ingen ”quick fix” inom sökmotoroptimering
Tillsammans toppar vi sökresultaten
SEO handlar helt enkelt om att synas så högt upp som möjligt i sökresultatet på söktermer som är viktiga för din verksamhet. Att synas på rätt sökord eller sökbegrepp är ett säkert kort för att få in relevant trafik till din hemsida och en mycket lönsam kanal för marknadsföring. Sökmotoroptimering kräver mycket kunskap, tid och tålamod vilket gör att det underlättar för många verksamheter att ta hjälp med detta från en SEO-byrå. Ge våra kunniga SEO-specialister en chans att hjälpa dig så ska vi visa vad vi menar!
Syns du inte – så finns du inte
Det kan låta rättframt och nästan lite aggressivt – men det ligger en stor sanning i det som rubriken säger. Faktum är att majoriteten av all trafik till din sajt kommer genom Googles organiska sökresultat. Din SEO är därför värd att investera i, både för att vinna marknadsandelar och för att hänga med i utvecklingen.
Du kan snabbt bli omsprungen annars, då dina konkurrenter sannolikt använder sig av SEO-specialister regelbundet. Vi på Seofy (Tidigare Trafikbyrån) vet att det är resultat som räknas och det är därför självklart att alla våra SEO-åtaganden innehåller en lättbegriplig målbild av vad jobbet ska ge dig.

Hur jobbar vi med SEO?
Sökmotoroptimering är vårt expertområde. Med vår långa erfarenhet har vi arbetat fram ett tydligt tillvägagångssätt för hur vi ska hjälpa våra kunder med SEO och lyckas uppnå de mål som sätts upp. Vi arbetar med SEO på lång sikt och vet att de bästa resultaten kommer genom hårt arbete, transparens och ett nära samarbete med er som kund.
Nuläge & sökordsanalys
Vi börjar med att tillsammans gå igenom nuläget för att skapa oss en bild av vart ni står just nu i förhållande till era konkurrenter i sökresultatet. Vi tar fram sökord utefter era produkter eller tjänster som ni erbjuder. Vi analyserar sedan konkurrensen på dessa sökord och får en bild av vad som måste göras för att lyckas med sökmotoroptimeringen. Efter det bestämmer vi vilka sökord som vi tillsammans ska arbeta med mot toppen.
Planering av SEO-projektet
Efter att vi har fått en klar bild av vilka förutsättningar vi har är det dags att planera projektet. Vi tar fram en plan på aktiviteter och mål som följer med i hela projektet. Utifrån denna plan vet vi exakt vad vi ska göra för att det ska bli ett lyckat och smidigt arbete som tar er mot uppsatta mål.
Planering av konverteringsoptimerings-projektet
Vi på Seofy utmärker oss i branschen genom att alltid inkludera konverteringsoptimering i våra SEO projekt. Detta har vi valt att göra till obligatoriskt då vårt slutmål med SEO arbetet ALLTID är att kunna påverka våra kunders lönsamhet så mycket som möjligt. Detta kan vi inte göra utan ett gediget konverteringsoptimeringsarbete. Det handlar kortfattat om att optimera er hemsida så att chansen ökar att den nya besökaren faktiskt blir er kund. Mer information om konverteringsoptimering finner du här
Utförande
När vi har en färdigställd plan för hur vi ska arbeta under projektets gång är det dags att börja utföra denna plan. När delmål har uppfyllts delger vi er denna information så att ni ska ha full koll på hur projektet fortlöper.
Uppföljning
Under hela projektet håller vi självklart kontakten med er för att ni ska vara involverade i vårt arbete. Samtidigt är det en viktig princip att värna er tid och bara blanda in er när det krävs.
Vi håller avstämningsmöten med er där vi presenterar vad vi har gjort och vad nästa steg är. Vi vet att en tät kontakt med kunden är en viktig del för att lyckas med sökmotoroptimeringen.
Vi tar fram kundunika webbplatser där ni kan följa vårt arbete live. Eftersom vi har knutit in konverteringsoptimering i vår tjänst så kommer vi även mäta era slutmål här (Försäljning, kontakter, leadsformulär och liknande) så att ni enkelt kan se svart på vitt att samarbetet med oss är lönsamt.

Vanliga frågor om SEO Sökmotoroptimering.
Vad är skillnaden mellan onpage och offpage SEO?
On-page SEO handlar om att optimera tekniska och innehållsmässiga aspekter på din webbplats för att ranka högre i sökmotorerna. Off-page SEO handlar om att bygga upp en positiv online-närvaro genom att skapa kvalitativa länkar till din webbplats från andra relevanta webbplatser.
Vilka är de viktigaste faktorerna för SEO?
De viktigaste faktorerna för SEO är relevant och värdefullt innehåll, kvalitativa länkar till din webbplats från andra relevanta och auktoritativa webbplatser, teknisk optimering och använderupplevelse. Men eftersom ONPAGE SEO är enklare att utföra än OFFPAGE SEO så brukar det oftast vara att addera kvalitativa länkar som ger mest effekt. Det är helt enkelt mer företag som är duktiga på ONPAGE SEO än vad det är på OFFPAGE SEO samtidigt som OFFPAGE SEO kan uppfattas luddigt och stora meningsskillnader mellan vad som är “korrekt” OFFPAGE SEO och vad som inte är det.
Vilka verktyg kan jag använda för att spåra min SEO Prestanda?
Du kan använda verktyg som Google Search Console, Google Analytics, Moz, Ahrefs, SE Ranking och SEMrush för att spåra din SEO-prestanda och optimera din strategi. Men det enklaste sättet att få en uppskattning kring sin egna ranking är att öppna ett inkognito fönster i Chrome och Googla på dina relevanta sökord, Genom ett inkognito fönster så får du en bra inblick kring hur er Google synlighet är, Skulle du Googla på dina sökord utan inkognito så får du inte en korrekt bild utan då baserar Google sökträffarna på din historik och annan information som Google sparat om dig och ditt unika användarbeteende.
Hur kan jag skapa värdefullt innehåll för min webbplats?
Du kan skapa värdefullt innehåll genom att identifiera relevanta sökord och skriva informativt, relevant och engagerande innehåll för din målgrupp. Tänk på att använda rubriker, bilder och interna länkar för att göra innehållet lättare att läsa och navigera. Glöm inte att fokusera ditt innehåll kring de sökord som är viktigast att få synlighet kring.
Varför är SEO viktigt för min hemsida?
Google står för en otroligt stor andel av nättrafiken idag. Väldigt många användare väljer till och med att söka på hemsidan man vill in på istället för att skriva adressen i adressfältet. Men det bästa med Google enligt oss är att det blir som ett filter för att hitta rätt besökare till sin hemsida. Man kan annonsera på olika former av plattformar och försöka nå ut till sin målgrupp och till viss del kan man lyckas och finna lönsamhet men finns det något som lika effektivt träffar en potentiellt ny kund i rätt läge än när denna väljer att aktivt skriva in “KÖPA Bergvärme pump” eller “Bergvärme pump Jönköping” eller liknande? Man får chansen att synas för en person med rätt intresse NÄR denna person har för avsikt att köpa eller snart köpa. På Google kan man synas på två olika sätt, antingen så köper man sökordsannonser via Google ads, eller så syns man på det som kallas för de organiska träffarna. Ca 70% av de som använder Google idag väljer att ignorera annonser och direkt skrolla ner till de organiska resultaten. De organiska resultaten består av de hemsidor som Google anser är de mest relevanta sidorna att visa upp. Så för att få synas här måste man helt enkelt få Google att “gilla” sin hemsida, detta gör man genom SEO / Sökmotoroptimering. En kund sa till oss att SEO är att “fjäska” för Google och ja…vi kunde inte utryckt det bättre själva. 90% av allt som händer på Google sker på första sidan, så kortfattat så måste man få Google att “gilla” sin hemsida så pass mycket att Google tycker att sidan är minst den tionde bästa sidan kring ämnet, då hamnar man på första sidan. Väl på första sidan så fördelar sig trafiken logiskt nog oftast på de första träffarna. Kan man få Google att gilla sin hemsida så pass mycket att man syns topp 10 eller kanske tom topp 3 så kommer man få en stor andel av dessa relevanta intresserade besökarna till sin hemsida. Det negativa med SEO är att om man inte lyckats att placera sig topp 10 som sämst så missar man alltså över 90% av effekten. SEO är kortfattat, vinn eller försvinn. Därför är kvalitativ SEO så otroligt viktigt för att kunna öka sin lönsamhet på nätet. Att investera i SEO utan att lyckas placera sig på första sidan är nästan att slösa med sina pengar, MEN att lyckas placera sig i toppen via SEO är en av internets mest kostnadseffektiva och effektiva marknadsförings metoder. SEO är långsiktigt värt att investera i, men det måste vara kvalitativ SEO.
Hur fungerar sökmotorer?
Sökmotorer använder ett komplext algoritm som bedömer webbplatsens relevans och kvalitet baserat på ett antal faktorer, såsom användarupplevelse, länkar från andra webbplatser, sökordsrelevans och mycket mer. Sökmotorer strävar efter att visa de mest relevanta och högkvalitativa resultaten för användaren.
Vilka är de viktigaste faktorerna för SEO?
Det finns många faktorer som påverkar SEO, men några av de viktigaste inkluderar:
Sökordsrelevans
Sidhastighet
Mobilvänlighet
Innehållskvalitet
Länkar från andra webbplatser
Hur länge tar det att se resultat från ett SEO arbete?
Det beror på flera faktorer, inklusive hur konkurrensutsatt din bransch är, vilka sökord du riktar in dig på och hur mycket tid och resurser du lägger ner på SEO. Det kan ta flera månader eller längre att se betydande resultat från SEO, men det är en långsiktig strategi som kan ge stora utdelningar över tid. Generellt sätt så tar det alltid mer tid att ranka upp kring ett sökord som fler personer söker på om man jämför med mer “sällsynta” sökord som mindre söker på i snitt per månad.
Kan jag göra min egna SEO?
Absolut, du kan definitivt göra din egen SEO, men det kräver tid, kunskap och tålamod. Det finns många resurser på nätet som kan hjälpa dig att lära dig grunderna i SEO, såsom att välja rätt sökord, optimera webbplatsens sidhastighet och förbättra din användarupplevelse. Men om du vill ha bästa möjliga resultat kan det vara värt att överväga att anlita en professionell SEO-expert. Viktigt då att du ber om referenser så att du vet att experten är kapabel att hantera att arbeta med företag och kan ge resultat inom SEO. Fråga om de kan ge exempel på hemsidor de arbetat med så att du själv kan undersöka om de lyckats att få dessa hemsidor att ranka bra. Eller så gör du det enkelt för dig och kollar vart våra kunder rankar, Vi får stora företag som Lindab att synas i toppen hos Google kring sökord med riktigt hög sökvolym som exempel “frånluftsdon” med över 1300 i sökvolym som rankar etta i Sverige.
Vad är skillnaden mellan organisk och betald söktrafik?
Organisk söktrafik refererar till trafik från sökmotorernas icke betalda resultat, medan betald söktrafik refererar till trafik som genereras från annonser som visas högst upp eller på sidan av sökresultaten. Organisk söktrafik är mer hållbar på lång sikt, medan betald söktrafik kan ge snabbare resultat men till en högre kostnad. Den organiska trafiken når du via SEO / Sökmotoroptimering medans den betalda trafiken når du via att betala till Google via Google ADS.
Hur påverkar sociala medier min SEO?
Sociala medier kan ha en indirekt effekt på din SEO genom att öka din webbplats trafik och länkning, men sociala medier har ingen direkt påverkan på din webbplats rangordning. Det är dock fortfarande en viktig marknadsföringskanal som kan hjälpa till att bygga ditt varumärke och nå ut till en bredare publik.
Vilken roll spelar content för SEO?
Innehåll är en av de viktigaste faktorerna för SEO. Du bör skapa högkvalitativt, relevant innehåll som tilltalar dina målgrupper och innehåller relevanta sökord och fraser. Ju mer värdefullt innehåll du skapar, desto mer sannolikt är det att det kommer att delas och länkas till, vilket kan öka din webbplats rangordning. Gör du riktigt bra innehåll som delas och länkas till så får du en organisk OFFPAGE SEO på köpet. OFFPAGE genom denna metod är den absolut bästa men det är lättare sagt än gjort att få personer att kostnadsfritt och frivilligt länka till din hemsida bara för att de tycker om din content så mycket. Tänk dig till exempel att du skriver ett inlägg om “Gäddvobbler” som du vill ska bli så bra att människor vill länka till ditt inlägg när det redan har skrivits 100tals artiklar om ämnet sedan tidigare? Organisk OFFPAGE är lättare sagt än gjort, det är nästan som att en journalist ska garantera att sin nästa artikel SKA vinna pulizer priset 🙂
Vad är en meta-beskrivning?
En meta-beskrivning är en kort sammanfattning av innehållet på en webbsida. Den visas ofta i sökresultaten under titeln och URL:en och ger användaren en snabb översikt över vad sidan handlar om. En välformulerad meta-beskrivning kan öka sannolikheten att en användare klickar på din webbsida från sökresultaten.
Vad är en bra SEO titel?
En bra SEO-titel är en kort beskrivning av innehållet på din webbplats eller sida som är optimerad för sökmotorer. Det ska vara relevant för sökfrågan och lockande för besökare att klicka på. En bra SEO-titel innehåller vanligtvis följande:
Sökegenskaper: Titeln ska innehålla sökord som relaterar till sökfrågan.
Kort och kärnfull: Titeln ska vara kort och kärnfull, vanligtvis mellan 50-60 tecken.
Beskrivande: Titeln ska beskriva innehållet på sidan på ett klart och tydligt sätt.
Unik: Varje sida på din webbplats bör ha en unik titel som inte är lika dan på andra sidor.
En bra SEO-titel är viktig av flera skäl:
Ökar klickfrekvensen: En bra SEO-titel är lockande och övertygande, vilket ökar sannolikheten att besökarna klickar på din länk.
Ökar synligheten: En bra SEO-titel ökar synligheten i sökmotorresultaten genom att använda relevanta sökord och lockande beskrivningar.
Förbättrar användarupplevelsen: En bra SEO-titel ger en tydlig och korrekt beskrivning av innehållet på sidan och förbättrar användarupplevelsen.
Tips för att skapa en vinnande SEO-titel
Att skapa en vinnande SEO-titel kan vara en utmaning, men med rätt strategi kan det vara enkelt. Här är några tips för att skapa en vinnande SEO-titel:
Använd relevanta sökord: Använd sökord som är relevanta för innehållet på sidan och sökfrågan. Detta hjälper sökmotorerna att förstå vad sidan handlar om och ökar synligheten i sökmotorresultaten.
Hur använder man h1, h2 och h3 rubriker?
När man använder h1-rubriker på en webbsida, är det viktigt att tänka på att det bara ska finnas en h1-rubrik per sida. Denna rubrik bör vara kort och sammanfatta sidans huvudämne. Det är också en god idé att använda nyckelord i h1-rubriken för att förbättra sidans SEO. När man använder h2-rubriker på en webbsida, är det viktigt att tänka på sidans struktur och hierarki. H2-rubriker bör användas för att markera underrubriker och bryta ner sidans innehåll i mindre sektioner. Det är också en god idé att använda nyckelord i h2-rubrikerna för att förbättra sidans SEO. Undvik att överanvända h2-rubriker och håll dem relevanta för sidans innehåll. Generellt sätt så är h2 h3 h4 osv samma sak men lägre i hierarkin om man vill ytterligare strukturera upp sitt innehåll. Här kommer ett exempel på en effektiv användning av h1,h2 och h3 rubriker:
<h1>Välkommen till vår hemsidan om h1,h2 och h3 rubriker:</h1>
Introduktions text…
<h2>Vad är h1, h2 och h3-rubriker?</h2>
Innehåll som berättar om detta…
<h3>H1-rubriker</h3>
innehåll om h1 rubriker…
<h3>H2-Rubriker</h3>
innehåll om h2 rubriker…
<h2>Hur man använder h1,h2 och h3-rubriker på ett effektivt sätt?</h2>
innehåll om detta…
<h3>Tips för att använda h1-rubriker</h3>
Innehåll om detta…
OSV 🙂






